Jacobinia Якобінія

Категорія: Позначки: ,

Опис

Морфологія:
Якобінія є багатолітнім вічнозеленим чагарником, висота якого може досягати 1,5 м. Стебла якобінії прямі, вузловаті, червоно-коричне­вого відтінку. Листя розташовується супро­тивно, має овальну, дещо витягнуту форму. Забарвлення листкових пластинок зверху темно-зелене з червонуватим відтінком, знизу червоне. Листя злегка бархатне на дотик.

Догляд:
Якобінія невимоглива до освітлення. Поливати якобінію слід регулярно впродовж всього року. Літом полив повиненен бути частішим, ніж взимку. Під час цвітіння рекомендується оприскувати водою кімнатної температури. Рослину слід вирощувати при помірній температурі: влітку – 18-20°С, зимою – не менше 16°С. Якобінію рекомендується висаджувати в субстрат, який складається з 2 частин дернової землі, 2 частин листяної зем­лі, 1 частини піску і 1 частини гумусу. Пересаджувати рослину до 5-7 років слід щорічно. Дорослі рослини пересаджують рідше — 1 раз в 2-3 роки. В період активного росту рослину слід підживлювати комп­лексними мінеральними і органічними добривами приблизно 3 рази в місяць. Розмножується якобінія верхівковими пагонами і бо­ковими стебелами. При розмноженні пагонами їх слід висаджувати у вологий ґрунт.

Яскраві рожеві або червоні квітки яко­бінії розташовуються на кінцях пагонів і зібрані в колосо­подібне суцвіття. Приквітки мають зеленувато – червоний відтінок. Квітне яко­бінія у весняно-літ­ній або осінньо-зимовий період в залежності від виду.

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Jacobinia Якобінія”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *