Hamatocactus Хаматокактус

Категорія: Позначки: ,

Опис

Морфологія:
Стебло хаматокактуса спочатку кулевидне, потім стає витягнутим, завдовжки до 60 см, утворює декілька го­ловок темно-зеленого кольору. Ребер 13, до 5 см заввишки; ареоли знаходяться на відстані 3 см один від одного. З ареол виходять янтарні колючки, на кожній ареолі 8-12 радіальних колючок, від круглих до сплющених, довжиною 1-7 см. Центральних ко­лючок від 1 до 4, верхні три прямі, нижні — до 12 см завдовжки, витягнуті, прямі, грановані і плоскі. Колючки спочатку червоні або плямисті, пізніше — коричневі або сірі.

Догляд:
Хаматокактус вимагає яскравого денного освітлення. Рослина потребує помірного поливу: влітку 1 раз на тиждень, в зимовий час 1 раз в 2 тижні. Температура повітря в кімна­ті має бути влітку не вище 20°С, взимку не вище 12-16°С. Приміщення потрібно періодично провітрювати. Зростає практично в будь-якому грунті. Субстрат можна скласти з 2 частин дернової землі, 2 частин піску, 1 час­ти дрібного гравію і 0,5 час­ти різних домішок. Пересаджують рослину в міру необхідності. Оскільки хаматокактус зростає дуже повільно, то пересадка потрібна 1 раз в 5-6 років. Спеціальних добрив рослина не вимагає. Один раз в рік можна внести мінеральні добрива. Розмножують хаматокактус насінням або дітками, які висаджують в окремі кашпо після того, як вони відпали від материнської рослини.

Квітки до 7 см довжини, жовті, лимонно-жовті, рідко червоні. Форма квітки нагадує хризан­тему, віночок відігнутий. Після закінчення цвітіння з’являються зелені плоди завдовжки від 2 до 5 см; насіння чорне.

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Hamatocactus Хаматокактус”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *