Hydrangea Гортензія

Категорія: Позначки: ,

Опис

Морфологія:
Стебла молодої рослини, як правило, чевонувато-бу­рі. Листя розташоване на черешках супротивно. Форма листової пластинки еліптична або яйцевидна, верх­ній край загострений, нижній — округлий або клиновидний. Краї листя зубчате, поверхня темно-зелена, опушена. Гілки: двох типів. До першого відносяться крупні стерильні квітки, досягаючі 3 см в діаметрі. Пелючтки віночка еліптичні. Чашечка коротка, залишається на квітконосі навіть після дозрівання плодів. До другого типу відносяться дрібні обох статей квітки, зібрані в суцвіття-мітелк ширококонічної форми. Після утворення насіння пелюстки квіток обпадають.

Догляд:
Для нормального розвитку гортензії необхідне яскраве світло. Зимою прекрасно зростає при штучному освітленні. Полив повинен бути рясним влітку і помірним взимку. Влітку температура повітря має бути не менше 20°С. Зимою гортензію містять в приміщенні з температурою 17-16°С. При вищій температурі в період спокою цвітіння може затриматися. Пересадку гортензії роблять в міру необхідності. Молоду рослину пересажу­ють раз в 2-3 роки. В якості підживки використовують квіткові міне­ральні суміші.

Розмножують гортензію черен­ками, які вкорінюють при нижньому підігріванні.

На дні горщика обовязково потрібно зробити дренаж, що займає не менше 1/4 висоти горщика, аби волога не застоювалася у корінні. У жаркі дні листя рослини оприску­ють водою кімнатної температури.

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Hydrangea Гортензія”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *