Eucharis Єухаріс

Категорія: Позначки: ,

Опис

Морфологія:
Єухаріс є багатолітньою цибулинною рослиною з укороченим стеблом. Листя єухаріса велике, досягає 30-35 см, лан­цетне, блискуче на сонці, темно-зеленого кольору. Листкові пластинки розташовані на довгих прямостоячих черешках. Красу рослині додають квітки, зібрані в зонтич­не суцвіття по 4-6 штук. Квітки по будові схожі на квітки нарциса. У діа­метрі вони можуть досягати 10 см. Квітконіс з’являється навесні і досягає висоти 50-60 см.

Догляд:
Єухаріс досить добре переносить як яскраве сонце, так і деяке затінювання. Від прямих сонячних променів культуру слід притіняти. Єухаріс в період активного зростання слід поливати 2-3 рази в тиждень, не допус­каючи застою вологи в коріння. В період спокою, який починається після цвітіння і продовжується 35-50 днів, полив слід скоротити. Рослині необхідне регу­лярне обприскування теплою водою.

Температура повітря в приміщенні, де знаходиться єухаріс, не повинна опускатися нижче 15°С. Пересаджувати рослину слід 1 раз в 2-3 роки. В період цвітіння необхідне удобрювати єухаріс комплексними мінеральними добривами. Розмножується рослина цибулинами і насінням.

Необхідною умовою цвітіння рослини є посадка в один горщик декількох екземплярів. Рослина є прикрасою будь-якої кімнати, використовується для створення квіткових композицій.

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Eucharis Єухаріс”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *