Dieffenbachia Диффенбахія

Категорія: Позначки: ,

Опис

Морфологія:
Диффенбахія строката має овальне шкірясте листя яскраво-зеленого кольору з білими плямами і смужками. Висота диффенбахії в домашніх умовах може досягати 1,8-2 м. Стебла цієї рослини м’ясисті і товсті. В диффенбахії плямистої велике прямостояче стебло, яке може досягати висоти 2 м. В дорослих рослин стебло може стелитись. Листочки цього різновиду великі, покриті жовтуватими плямами. У домашніх умовах диффенбахія найчастіше скидає листя, розташоване в нижній частині стебла. Квітне диффенбахія дрібними квітками, забарвленими в жовтувато-білий колір. Після цвітіння з’являються червоні плоди.

Догляд:
Диффенбахія не дуже вимоглива до освітлення, проте не переносить дуже затінених місць. Єдине, що їй потрібно, — це захист від прямого попадання сонячних променів. Поливати диффенбахію слід регулярно, але помірно не допускаючи пересихання зем­ляного покриву. Для поливу слід використовувати м’яку воду кімнатної температури. Зимою полив потрібно трішки зменшити.

Диффенбахія не переносить сухого повітря, тому її необхідно періодично оприскувати теплою водою. Зрідка рекомендується ставити посуд з рослиною в піддон з водою. Оптимальна температура в приміщенні, де вирощується диффенбахія, повинна складати 15-20°С. На дно горшка з рослиною необхідно вкласти дренажний шар з шматочків керамзиту, оскільки коріння диффенбахії схильне до загнивання.

Молоді рослини рекомендується пересаджувати щорік, дорослі — приблизно раз у 3—4 роки в горшок біль­шого розміру. Удобрювати диффенбахію слід фізіологічно кислим добривом. Вносять його в період з початку весни до кінця літа приблизно раз на тиждень. Диффенбахія розмножується верхівковими стеблами, кореневими відсадками і відрізками стебла без листя. Черенки слід висаджувати в підігрітий пісок і захищати від надмірного випаровування вологи. Коли черенки вкоріняться, їх пересаджують в ґрунт.

Диффенбахія спокійно переносить короткочасне по­ниження темпера­тури до 10-12°С. Та рослину слід ретельно захищати від протягів.
Під час зрізання черенків слід пам’ятати про те, що сік диффенбахії дуже їдкий і отруйний, тому потрібно заздалегідь поклопотатися про захист рук і дотримуватися обережності. Треба уникати попадання соку диффенбахії на слизисті оболонки або в очі.

Квітки цієї рослини не мають деко­ративної цінності, тому суцвіття краще видаляти до того, як вони розпустяться. Якщо цього не зробити, в диффенбахії може зупинитимя зростання листя. Глиняну суміш для диффенбахії слід готувати з 2 частин листяної, 2 частин дернової землі і 1 частини піску. Традиційні сорта диффенбахії мають одне стебло, а нові гібридні сорти — декілька, що надає рослині декоративність.

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Dieffenbachia Диффенбахія”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *