Billbergia Більбергія

Категорія: Позначки: ,

Опис

Догляд за рослиною:

З усіх бромелевих більбергії найбільш невибагливі. Майже усі вони цвітуть в кімнатних умовах і можуть вирощуватися при різних режимах. Рекомендується розміщувати їх на світлих сонячних місцях. Рослини позитивно реагують на додаткове освітлення в зимовий час, потребують хорошого провітрювання, не бояться протягів. Температура в зимовий час підтримується в межах 17 – 20° С, в літній час – 20 – 26° С, в окремі дні температура може підвищуватис

Більбергія
я до 29 – 30° С. Полив у весняно-літній період повинен бути рясним, взимку – помірним, у міру висихання земляної суміші. Більбергії не вимагають великої вологості повітря, але періодичне обприскування водою дає позитивні результати. Вирощують більбергію в горщиках, тарілочках, кошиках або на спилах дерев в сфагновому моху. Для епіфітних видів використовують суміші: подрібні корінням папороті (осмунда, поліподіум), сфагнум (2:1) з додаванням деревного вугілля; подрібнена кора сосни (ялини, модрини), сфагнуму, торфу (верхній), сти-ромуля (2:1:1:1) з додаванням деревного вугілля. Для наземних більбергій – листяна земля 1ч, торф (верхній) 1/2 ч. або вересової землі 1/2 ч., дернової землі 1/3 ч., піску 1/3 ч. і деревного вугілля. В період активного зростання проводять підживлення рослин органічними і мінеральними добривами. Більбергії пересаджують через 2 – 3 роки.

Хвороби і шкідники: при порушенні режиму поливу можливе загнивання листя. Можуть пошкоджуватись червецями і павутиновим кліщем.

Розмноження: розмножують посівом свіжозібраного насіння або відділенням бокових пагонів, коли вони досягнуть 1/3 висоти материнської рослини і утворять власну кореневу систему.

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Billbergia Більбергія”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *