Achimenes Ахіменес (Коса тарілка)

Категорія: Позначки: , ,

Опис

Ахіменес цінується не лише за красиві квітки, форма яких послужила причиною появи другої назви -“коса тарілка”. Всі види цього роду, що належить до родини Геснерових (Gesneriaceae), володіють декора­тивним листям.

У роду близько 50 видів, що виростаються в основному у засуш­ливих районах Америки.

У кімнатній культурі рід представлений двома схожими між собою видами: Ахіменес довгоквітковий (A. tongiflora) і Ахіменес крупноцвітий (A. grandiflora).


Морфологія:
Ахіменес — багатолітня трав’яниста рослина. Стебло у молодих рослин прямостояче, та натомість в дорослих рослин повисле. Листки парні, розташовані супротивно. Форма листочків — від яйцевидної до ланцетової з пильчатим краєм. Поверхня гладка, зверху темно-зелена, знизу від червонуватої до червоно-фіолетової. Квітки з’являються з пазух листя на високому квітконосі. Забарвлення квіток, як правило, синє, фіолетове, пурпурове, рожеве або біле.

Догляд:
Ахіменес не витримує яскравого освітлення, тому його розміщують в напівтінистих місцях, оберігаючи від попадання пря­мих сонячних променів. Рясний полив рослині потрібний лише в період цвіті­ння. Для цього використовують теплу дощову воду. Зи­мою ґрунтовий компост лише злегка зволожують. Рослина віддає перевагу теплому місцю влітку і прохолодному взимку. Ахіменес не переносить різкого коливання температури і частих протягів. Взимку бульби зберігають при температу­рі повітря 12-15°С. В період активного зростання ахіменес підживлюють ком­плексними мінеральними добривами, які вносять до ґрунту кожного тижня. Розмножують рослину діленням бульб при пересадці, за­глублюючи їх до 2 см в ґрунт.

Рослину пересажують тільки в тому випадку, коли бульби зберігались не в горшку, де вона росла, а в торфі або піску.

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Achimenes Ахіменес (Коса тарілка)”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *